Kvartetten

Helle Møller Kvartet består af:

Helle Møller – vokal

Helle Møller er en vidtfavnende sanger og arrangør, uddannet i musik og dramaturgi fra Århus Universitet. Hun har altid fokus på historiefortælling og vælger sine sange, fordi de har vigtige ord. Hendes fortolkninger har vægt og indlevelse, og hun bruger sin stemme både nænsomt og nært, pågående og frit. 

Helle dyrker improviseret circle song sammen med 4 sangerkolleger: Veronica Mortensen, Helle Henning, Ninna Milner og Ulla Britt Simonsen. Det er et musikalsk frirum, der giver ny inspiration og kreativ optankning, som også smitter af kvartetten.

Sin vokale nysgerrighed og sit musikalske mod har hun bl.a. fra en række studieophold i Sydfrankrig på Roy Hart Center, hvor der arbejdes med eksperimenterende og udvidet stemmebrug.Hun har været vidt omkring musikalske landskab med soul, show, musical, bulgarsk folkemusik og fri improvisation. Jazzen er hun dog altid vendt hjem til, for det er i dens frie ramme, hun nyder allermest at være.

Catrine Frølund – piano

Catrine Frølund kommer med et personligt og moderne bud på den nordiske jazz-tone. Med evig interesse for klang og groove spiller hun med stor indlevelse og kærlighed for musikken og stemningen. 

Catrine er uddannet på Konservatoriet i Esbjerg og har bl.a. studeret ved Lars Jansson og Carsten Dahl. Studieopholdet ved Musikhögskolan i Göteborg og professor Anders Jormin har også sat sit præg. 

Catrine er aktiv på den danske jazzscene med bl.a. egen trio og som pianist i kvinde-projektet Sisters of jazz – og nu også i Helle Møllers kvarter. 

Jakob Helmer Mørck – trommer

Jakob Helmer Mørck er en alsidig og nysgerrig musiker, som altid er på jagt efter det groove eller den klang, som passer til musikken lige nu og her. 

Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium af Ole Rømer og Jonas Johansen, og har gjort musikalske opdagelsesrejser til New York og særdeleshed New Orleans, som i høj grad har inspireret hans spil. 

Kommer fra Århus, hvor Klüvers Big Band (nu Aarhus Jazz Orchestra) var base for den musikalske dannelse i et par år, hvor Jakob samarbejde med danske og udenlandske solister, Bob Mintzer, Harry “Sweets” Edison, Thomas Clausen m.fl. Nu aktiv i Helle Møller Kvartet, Carte Blanche 4 og flere big bands i København og omegn.

Jacob Brandt Jensen – kontrabas

Bassist, komponist og arrangør uddannet fra Rytmisk Musik Konservatorium med NHØP som hovedfagslærer. 

Jacob er meget en alsidig el- og kontrabassist, der ynder at bevæge sig rundt mellem mange genrer – men dog med en særlig forkærlighed for det lyriske og den nordiske tone. 

Jacob har gennem årene spillet i mange sammenhænge spændende vidt fra jazzen og fusionen til pop, rock og børnemusik, og har også medvirket på en lang række indspilninger. For tiden kan Jacob Bl.a. høres med Ulla Abdullas Cocobongoband, Mias Musikalske Univers, 46%, Carte Blanche og Helle Møller Kvartet.